Yoga voor volwassenen

Alle hectiek van het leven van nu maakt dat je soms je balans verliest. Mobiele telefoons maken ons overal en altijd bereikbaar en er is altijd wel iets dat je aandacht vraagt. Het is moeilijk om dan in evenwicht te blijven. Yoga kan je helpen de balans te vinden.

Bij de yogapraktijk zijn alle lessen gebaseerd op de hatha yoga. Hatha yoga is een manier om samenhang te brengen tussen lichaam en geest. Dit in tegenstelling tot andere vormen van yoga die vaak heel fysiek of juist heel meditatief zijn. Hatha yoga brengt deze twee componenten samen met de ademhaling als verbindingsbrug.

‘Ha’ betekent zon en ‘tha’ betekent maan. Hatha verwijst op deze manier naar het evenwicht tussen tegengestelden: het fysieke en het spirituele. Deze zachte vorm van yoga is voor iedereen toegankelijk, omdat je zelf het niveau kunt bepalen. De ademhaling dient als leidraad.

De bewegingen en houdingen van de hatha yoga geven je direct invloed op het chakrasysteem en op de energiestroom in de meridianen. Deze energiestromen en energiecentra zijn van grote invloed op je gesteldheid, uitstraling en gezondheid. Een yogales is geslaagd als alle chakra’s en alle meridianen hun werk ongestoord hebben kunnen doen. Dit levert rust op, energie en stabiliteit.

Daarnaast beweeg je je, het bevordert je zelfvertrouwen en biedt je de rust om het hectische leven in perspectief te zien en jezelf centraal te zetten.

Volwassenen (vanaf 18 jaar).

Maandag 09.15 – 10.15 uur
10.30 – 11.30 uur
18.00 – 19.00 uur
19.15 – 20.15 uur
Dinsdag 13.00 – 14.00 uur
14.15 – 15.15 uur
Donderdag 19.00 – 20.00 uur
20.15 – 21.15 uur

In overleg kun je ook individueel les krijgen.

€70,- voor een leskaart van tien lessen binnen je groep. Deze verloopt na dertien door mij gegeven lessen. Het is dus niet erg als je een keer een les mist.

Gemakkelijk zittende kleding en een badlaken.