Zwangerschapsyoga in Weert

Voorbereiden op de komst van je kind kan op vele manieren. Iedere zwangere vrouw heeft controle bij de verloskundige of gynaecoloog, dus de medische zorg is gegarandeerd. Daarnaast krijgen aanstaande ouders voorlichting via magazines, boeken en internet. Een goede aanvulling hierop is zwangerschapsyoga, waarvan het effect door verloskundigen als positief wordt bestempeld.

Yoga is een methode om jezelf te blijven, je te ontspannen en je bewuster te maken van je eigen lichaam. De ademhaling speelt hierbij een heel belangrijke rol. Ademhalen is de sleutel tot gezondheid, harmonie en gemoedsrust. Adem is energie, adem is leven. Door een goede ademhaling leer je bewust te ontspannen. Tijdens de zwangerschap en bevalling adem je namelijk niet alleen voor jezelf, maar ook voor je baby.

De gebruikte oefeningen bij de zwangerschapsyoga zijn aangepaste yoga-posities. Ze zijn ideaal voor de zwangerschap omdat ze licht en niet inspannend zijn. Sommige oefeningen zijn bedoeld om bepaalde spiergroepen te versterken, terwijl andere de versoepeling en de verwijding van het bekken bevorderen.

Daarnaast wordt in de les veel aandacht besteed aan ‘theoretische’ uitleg over zowel de zwangerschap als de bevalling. Hiermee worden veel voorkomende vragen beantwoord. Deze kennis levert een grote bijdrage aan het zelfvertrouwen van de moeder tijdens de bevalling.

Het volgen van de lessen zwangerschapsyoga biedt geen garantie op een soepel lopende bevalling. De houdingen en ademhalingstechnieken kunnen het ter wereld brengen van je kind wel aangenamer maken. Het gaat erom dat jij, met je eigen lichaam en met de verloskundige samenwerkt om het leven te schenken aan jouw kind. Dat gaat beter wanneer je begrijpt wat er gebeurt en niet bang bent. Daar word je tijdens de zwangerschapsyoga op voorbereid.

Eens in de 8 á 10  weken wordt vrijblijvend een partneravond georganiseerd. Zowel de aanstaande moeder als de partner zijn welkom. Op deze avond staat de theorie achter de bevalling centraal.

Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden (deels) de lessen omdat Karin is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Yogaleraren.

Zwangere vrouwen, instroom naar eigen keuze.

Maandagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur;
Maandagavond van 20.30 tot 21.30 uur;
In overleg kun je ook individuele les krijgen.

€8,00 per les (per gevolgde les te betalen)
Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden de lessen omdat Karin is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Yogaleraren.

Gemakkelijk zittende kleding, badlaken