Therapeutische yoga

In het algemeen kan gezegd worden dat het beoefenen van yoga goed voor je is. Je beweegt, je leert je ademhaling controleren en zoekt een balans tussen lichaam, geest en omgeving. Dat is heel fijn, als het goed gaat, maar wat als het niet zo goed gaat?

Soms is het niet zomaar een kwestie van even de stress van je afschudden en doorgaan. In zo’n geval biedt een therapeutische yoga uitkomst. Het zijn per persoon op maat gemaakte lessen, waarbij ik uitga van de mogelijkheden van de deelnemer. In deze lessen gebruik ik ook mijn achtergrond als natuurgeneeskundig therapeut. Na een intakegesprek stellen we een programma op waardoor je kunt werken aan verbetering van de algehele gesteldheid of aan een afname van klachten. Te denken valt aan rugklachten, bekkenklachten, problemen met ademhaling, enzovoorts.

Yoga kent geen beperkingen, alles kan aan de deelnemer worden aangepast. Binnen je eigen vermogen is het altijd mogelijk om yoga te beoefenen. De oefeningen en ademhalingstechnieken bieden je ruimte voor zelfreflectie, een heel belangrijk aspect in de yoga. Uiteindelijk levert dit een grote bijdrage in de persoonlijke groei. De combinatie van lichamelijke en geestelijke oefeningen met een therapeutische behandeling maken dat je op verschillende niveaus werkt aan jezelf.

Yoga is geen wondermiddel, maar wel een hulpmiddel om jezelf te versterken en ontwikkelen.

In overleg

In overleg.

In overleg.

Gemakkelijk zittende kleding en een badlaken