Yoga voor mensen met een beperking

Yoga is voor iedereen. Een van de uitgangspunten van hatha yoga is namelijk dat het lichaam het niveau bepaalt. Ook als het lichaam of de geest tegenslagen heeft gekend, is een zoektocht naar balans zinvol.

Elke houding en beweging die het lichaam aankan is geschikt voor het beoefenen van yoga. Wat het lichaam precies aankan, kan in de loop der tijd veranderen. Oefeningen worden daarom aangepast aan het niveau en mogelijkheden van de groep. Dat betekent dat je altijd op je eigen niveau inspant, zowel fysiek als mentaal. Wat je niet kunt is onbelangrijk. Het gaat om wat je wel kunt, en om het ontdekken van nieuwe mogelijkheden. Dit versterkt het zelfvertrouwen, zorgt voor rust in het hoofd en biedt een manier om actief te werken aan je lichamelijke en verstandelijke mogelijkheden.

Bij de yogapraktijk kan iedereen op een eigen manier op zoek gaan naar ontspanning en balans. Laat een beperking niet in de weg staan. In overleg bepalen we in welke groep iemand het beste terecht kan om op een gelijkwaardig niveau aan de slag te kunnen gaan.

Iedereen met een lichamelijke of geestelijke beperking.

Deze les is in overleg, eventueel ook individueel.

In overleg.

Gemakkelijk zittende kleding en een badlaken

Plaatsing is altijd in overleg. Neem voor meer informatie contact op.