Yoga voor kinderen

Plezier staat centraal bij yoga voor kinderen. We werken met kleur, vinden balans door dieren na te doen of gebruiken onze fantasie om controle te krijgen over ons lichaam.

Yoga maakt kinderen fit, geeft hen nieuwe energie maar creëert juist ook rust. Kinderyoga is speels en dynamisch. Daarmee onderscheidt het zich van yoga voor volwassenen. De klassieke yogahoudingen zitten verpakt in spel.

Het beoefenen van yoga kan kinderen helpen om op een natuurlijke wijze contact te maken met zichzelf. Dit lichaamsbewustzijn is belangrijk voor de ontwikkeling. Je bent samen in beweging. Dat is gezond. De kinderen oefenen zo hun motoriek. Tegelijkertijd wordt er een beroep gedaan op hun denkvermogen, er worden zintuig- en concentratiespelletjes gespeeld en het kind ontdekt dat het samen bezig zijn ook emoties oproept.

De spelvormen stimuleren zijn fantasie. De kleuter kan helemaal opgaan in het avontuur dat hij beleeft in de yogalessen.

De yogapraktijk biedt lessen aan kinderen van allerlei leeftijden. En bij elke leeftijdscategorie is de insteek net weer een beetje anders. De lessen worden gegeven door Marloes Smeets – de Graaf.

Kinderen vanaf 4 jaar.

Plaatsing in een groep op afspraak. In overleg zijn ook individuele lessen mogelijk.

€6,00 per les.

Gemakkelijk zittende kleding en een badlaken.