Yoga voor jongeren

Je lichaam ontwikkelt zich in de pubertijd in een razend tempo, en dat brengt soms het vervelende gevoel met zich mee dat je niet weet wat je ermee aan moet. De aansturing van je lichaam gaat wat onwennig, of je hebt het gevoel dat je jezelf weer helemaal opnieuw moet uitvinden. Niet zo gek, met al die veranderingen. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog allemaal andere mensen die wat van je willen of iets over je te zeggen willen hebben: ouders, klasgenoten, leraren, enz.

Yoga voor jongeren kan je helpen om je balans weer te vinden. De bewegingsoefeningen brengen je in contact met de mogelijkheden van je steeds veranderende lichaam en de ademhalingsoefeningen helpen je om rust te vinden en na te denken. Yoga voor jongeren is meer dan een bewegingsprogramma; het geeft de gelegenheid om een gezonde, uitgebalanceerde kijk op jezelf en het leven te ontwikkelen. Yoga kan op die manier een soort van oase zijn in de turbulentie van lichamelijke en hormonale veranderingen.

Bij yoga voor jongeren is vooral individuele aandacht ook belangrijk. De lessen volg je alleen met leeftijdsgenoten. Daardoor ontstaat er een veilige intieme omgeving, waarin je gewoon jezelf kunt zijn, maar ook merkt dat je onderdeel bent van een groter geheel.

Naast de focus op beweging, ademhaling en balans is er ruimte voor introspectie. Je leert jezelf beter kennen door de grenzen van je kunnen op te zoeken en deze grenzen steeds weer een beetje te verleggen. Zo bouw je een positief zelfbeeld op, waardoor je sterker en gezonder in het leven staat. De lessen worden gegeven door Marloes Smeets – de Graaf.

Jongeren tussen de 14 en 21 jaar.

Plaatsing in een groep op afspraak. In overleg kun je ook individueel les krijgen.

€6,00 per les.

Gemakkelijk zittende kleding en een badlaken