Draagdoekyoga

Draagdoekyoga (of Carryoga) vormt de overgang van het dragen van de baby in je buik naar het dragen van de baby óp je buik.

Door middel van een draagdoek betrek je je pasgeboren kind bij het herstellen van de balans en kracht van je lichaam door gerichte yoga-oefeningen.

Voor wie de zwangerschapsyoga heeft gedaan, is Carryoga bijna een logisch gevolg. Maar ook als je geen zwangerschapsyoga hebt gevolgd ben je van harte welkom om samen met je baby mee te doen.

De zwangerschap verandert je lichaam: je gewicht neemt toe, je spieren verslappen en je lichaam creëert op allerlei manieren ruimte zodat je baby kan groeien. Na de zwangerschap heeft het dan ook tijd nodig om weer de oude te worden. De lessen draagdoekyoga zijn erop gericht dit proces te ondersteunen. Met speciale oefeningen worden de kringspieren en de veerkracht van de bekkenbodem weer in kracht hersteld.

Een ander belangrijk kenmerk van de Carryoga is natuurlijk dat je het samen met je baby doet! Yoga draait naast balans en stabiliteit namelijk ook om verbinding. Door de baby te dragen in een draagdoek vergroot je het gevoel van geborgenheid. Voor een baby is het fijn om gedragen te worden door een moeder die tijd neemt om te herstellen en die het belang kent van rust en ontspanning. Als jij je ontspannen en zeker voelt, dan merkt je kind dit ook. Op deze manier geef je een gevoel van zekerheid en vertrouwen door.

Draagdoekyoga is niet zwaar. Iedereen kan het! De draagdoek verdeelt het gewicht van je baby over het hele bovenlichaam. Bovendien zijn de houdingen (asana’s) vooral gericht op herstel en ontspanning. Tijdens de les wordt je geleerd hoe een draagdoek het beste te gebruiken is.

Omdat het van groot belang is dat de opbouw van de bekkenbodem op een verantwoorde manier geleerd wordt, zal de groep niet groter worden dan 6 moeders met hun baby. Het programma van de draagdoekyoga bestaat uit vier opeenvolgende lessen.

Moeders met hun pasgeboren baby’s.

Maandagmiddag van 14.15 – 15.15 uur.

€8,00 per les (per gevolgde les betalen)

Een draagdoek, gemakkelijk zittende kleding en een bladlaken.
(Draagdoeken zijn tijdens de les te leen, ook kan ik adviseren over de aanschaf van een draagdoek.)